Otvorene prijave za natječaj namijenjen učenicima i studentima iz područja ugostiteljstva i turizma

Natječaj“Inovativan budi – turizam ti posao nudi“ je namijenjen učenicima i studentima iz područja turizma i ugostiteljstva, a nagradni fond je 50.000 kuna.

U sklopu nadolazećih Dana poslova u turizmu Ministarstvo turizma organiziralo je natječaj „Inovativan budi – turizam ti posao nudI“, namijenjen učenicima srednjih ugostiteljskih-turističkih školi te studentima visokih učilišta s programima iz područja turizma i ugostiteljstva. Cilj natječaja je promocija ugostiteljsko-turističkih zanimanja i turizma kao atraktivnog resora koji pruža mogućnost zapošljavanja.

Prijavu na natječaj mogu podnijeti srednje ugostiteljsko-turističke škole i visoka učilišta s programima iz područja turizma i ugostiteljstva koje će oformiti projektni tim koji se sastoji od jednog mentora i tri učenika odnosno studenta, a koji moraju osmisliti projekt vezan za jednu od dviju ponuđenih tema: poticanje mladih na obrazovanje za zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu ili povezivanje obrazovnih institucija i poslodavaca u turizmu i ugostiteljstvu. U okviru ovog poziva svaki prijavitelj može prijaviti samo jedan projekt.

U sklopu ovog natječaja sudionici se natječu za tri nagrade u vrijednosti od 50.000 kuna. Prva nagrada, vrijednosti 25.000 kuna namijenjena je studijskom posjetu kulinarskom centru u Baskiji – Basque Culinary Center. Druga nagrada, za koju je osigurano 15.000 kuna, namijenjena je studijskom posjetu centru izvrsnosti za ugostiteljstvo i turizam u Austriji, dok je namjena treće nagrade od 10.000 kuna studijski posjet hotelskoj tvrtci u Hrvatskoj.

Na natječaj se moguće prijaviti od 15. siječnja do 29. siječnja, a svečana dodjela nagrada bit će održana u Splitu, 2. veljače 2018., u sklopu manifestacije Dani poslova u turizmu.

Upute za prijavitelje, kao i prijavni obrazac, moguće je pronaći na mrežnim stranicama Ministarstva turizma.

Fotografija: Pixabay

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.