Omiljene slastice naših rukometaša

Dok se naši reprezentativci pripremaju za odlučujuću utakmicu na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj, mi smo od njihovih životnih odabranica saznali koje slastice oni najčešće biraju.

U Hrvatskoj trenutno vlada rukometna euforija. Četiri hrvatska grada – Split, Zagreb, Poreč i Varaždin  – ugostili su najbolje europske rukometne reprezentacije koje se u našoj zemlji bore za titulu europskog prvaka. Hrvatski navijači stoga ovih dana dišu kao jedno, nadajući se da će našim momci uspjeti danas pobijediti Francusku s potrebnom razlikom od tri gola i tako odvesti Hrvatsku u društvo četiri najbolje europske reprezentacije  te na kraju osvojiti jedino zlato koje našoj rukometnoj reprezentaciji još nedostaje.

I dok svi mediji razmišljaju o našim protivnicima, traže pravu taktiku kojom će izabranici Line Červara uspjeti pobijediti najjaču reprezentaciju posljednjeg desetljeća, analiziraju igru i donose prognozu današnje utakmice, mi smo odlučili saznati koje slastice vole naši reprezentativci. Kontaktirali smo tri mlade dame – Ivu Duvnjak Kopljar, Luciju Žulj i Anu Stepančić i otkrili koje su omiljene slastice naših reprezentativaca Marka Kopljara, Domagoja Duvnjaka i Luke Stepančića.

Marko Kopljar

Marko Kopljar, najviši član naše reprezentacije, u sretnom je braku s Ivom Duvnjak-Kopljar, s kojom ima i sina. Stoga smo nju upitali koja je Markova najdraža slastica i tko mu je priprema, a ona nam je otkrila kako Marko, koji inače nije lud za slatkim, ipak ima tri slastice koje rado jede. Prva je baklava koju mu priprema punica, odnosno Ivina majka, druga je čokoladna torta koju mu priprema njegova Iva, a treći je kesten kolač koji mu priprema njegova mama.

Domagoj Duvnjak

Osim Marka, još jedan važan muškarac u Ivinom životu igra u našoj reprezentaciji. Riječ je o njezinom bratu, inače našem, trenutno ozlijeđenom kapetanu Domagoju Duvanjaku, jednom od najboljih igrača svijeta. Koja je Domagojeva omiljena slastica otkrila nam je njegova dugogodišnja djevojka Lucija Žulj, s kojom je u vezi još od srednjoškolskih dana. „Domagoj nije fan slatkog, jako rijetko jede kolače, gotovo nikada, ali nikad neće odbiti tortu koju rado pravim, a riječ je o cheesecakeu s bijelom čokoladom i malinama“ – rekla nam je Lucija.

Luka Stepančić 

Za razliku od svojih reprezentativnih kolega, Luka Stepančić je, po riječima njegove žene Ane Stepančić, veliki obožavatelj slatkoga. Kako ona kaže, Luka je inače lud za slatkim, a najviše voli tiramisu, bez obzira na to tko mu ga pripremi.

Nadamo se da će naši reprezentativci nakon današnje utakmice imati razlog za slavlje uz svoje omiljene slastice.

Fotografije: Hrvatski rukometni savez

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.