Okusi jeseni u Požegi

Požega je domaćin gastro manifestacije na kojoj se posjetiteljima nude vrhunski domaći proizvodi te slastice od buče, kestena, meda, voća i povrća.

U Požegi će se 11. studenog 2017., s početkom u 10 h održati manifestacija Okusi jeseni u Požegi koja objedinjuje  Bučijadu, Kestenijadu te požeško Martinje.

Na ovoj će se manifestaciji sa svojim proizvodima predstaviti brojni izlagači, među kojima su Baranjske slastice Horvat iz Suze s domaćim kolačima, Poljoprivredno prehrambena škola Požega s pitom od jabuka, pitom od jabuka i batata, pitom od sira te štrucom od maka i oraha, zatim Udruga Bakin šporet iz Osijeka koja će za posjetitelje pripremati  „poderane gaće“, palačinke, uštipke i  fritule te OPG Antonija Zelenika iz Velike koji će se predstaviti sa svojim eko pekmezima i marmeladama.

Na još nekoliko štandova predstaviti će se proizvođači meda te proizvoda od meda, a tijekom ovog tjedna održava se i 8. Županijsko ocjenjivanje meda za koje će se dodjela nagrada održati na samoj manifestaciji.

Ove godine, u sklopu manifestacije, organiziran je i posjet Gradskom muzeju Požega, koji će u prijepodnevnim satima cooking show predstaviti okupljenima nekoliko jela iz „Muzeja u loncu“, bloga požeškog muzeja.

Pored svega navedenoga, na manifestaciji će se predstaviti i tradicionalni obrtnici s različitim proizvodima: od rukotvorina, zlatoveza, igračaka i ukrasa do slavonskih odjevnih predmeta. Bogat zabavni program i fina vinska kapljica „točka su na i“ ove manifestacije.

Fotografije: Turistička zajednica Grada Požege

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.