Održana Freetulada 2017.

Tradicionalna, četvrta po redu Freetulada održana je ove nedjelje u Šibeniku, a glavnu nagradu odnijela je ekipa dvočlanog tima Mali porat.

Pobjedu na ovogodišnjoj, četvrtoj po redu Freetuladi odnijeli su članovi ekipe Mali porat, Šime Ferara i Marko Bareša. Pobjednici su okupljene osim izvrsnim fritulama počastili i prigodnim, pobjedničkim plesom te izjavili: “Ovo je za nas kao pobjeda u Ligi Prvaka!”

Članovi stručnog žirija, Mirjana Žurić, Danijel Mileta, Željko Krnčević, Siniša Gulin i Tome Gostijanović imali su pred sobom težak zadatak. Bodovalo se više stavki pa su tako prilikom ocjenjivanja pažnju trebali posvetiti boji, obliku, okusu te teksturi omiljene blagdanske slastice.

Drugo mjesto dodijelili su ekipi NP Krka, a treće mjesto prošlogodišnjim pobjednicama iz Kraljevske obitelji. Ovogodišnja je Freetulada oborila rekord kako u broju prijavljenih ekipa, tako i u broju posjetitelja.  Voditelj programa, Valerio Baranović, potrudio se da okupljenima osigura ludu zabavu pa je natjecateljima tijekom izrade fritula davao iznenadne zadatke poput friganja fritula jednom rukom, izbacivanja jednog od članova tima iz natjecanja na minutu ili korištenja nekih od nepoznatih začina prilikom izrade fritula. Izvrsnoj zabavi pored navedenog pridonio je i glazbeni program koji je popratio ovu manifestaciju.

Fotografije: Grad Šibenik 

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.