Objavljen ovogodišnji javni poziv za oznaku „Hrvatski otočni proizvod“

Prošle je godine oznaku “Hrvatski otočni proizvod”  dobilo čak 57 otočnih proizvođač, od čega njih 13 proizvodi slastice i proizvode koji se koriste u izradi slastica,  a za ovogodišnju se dodjelu mogu prijaviti do 8. travnja 2019.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije raspisalo je Javni poziv za dodjelu oznake „Hrvatski otočni proizvod“ 2019.

Kao što smo ranije pisali, ovu oznaku moguće je dodijeliti samo tradicionalnim i inovativnim proizvodima koje proizvode otočni proizvođači, sa sjedištem tvrtke na otocima te koji nominirane proizvode izrađuju na otocima.

Oznaka se dodjeljuje jednom godišnje, u vidu plakete i makete, a odluku o zadovoljavanju uvjeta i kriterija stjecanja prava na uporabu oznake donose neovisne stručne komisije.

U 2018. godini oznaku kvalitete „Hrvatski otočni proizvod“ dobilo je 57 otočnih proizvođača za 91 proizvod i proizvodnu liniju, među kojima je njih 13 koji proizvode slastice i proizvode koji se koriste u izradi slastica.

Ovogodišnji je Javni poziv otvoren do 8. travnja 2019., a više informacija, kao i potrebni obrasci dostupni su na mrežnim stranicama Ministarstva.

Fotografija: Pixabay

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.