O Hrvatskoj kao novoj gastro ikoni Europe na Danima hrvatskog turizma

Na sunčanom će se Hvaru, koji ove godine obilježava 150 godina turističke tradicije, održati ovogodišnji, tradicionalni susret turističkih djelatnika „Dani hrvatskog turizma“.

Ovogodišnje će se izdanje manifestacije „Dani hrvatskog tuizma“, koja se već tradicionalno održava u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske turističke zajednice, a svake godine okuplja više od tisuću sudionika, održati na Hvaru, 24. i 25. listopada 2018. Ovogodišnji program donosi pregršt edukativnih predavanja, radionica i okruglih stolova vodećih domaćih i svjetskih turističkih stručnjaka, a tradicionalno će se dodijeliti nagrade i priznanja najboljima, u akcijama Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore.

Uz već klasične turističke pokazatelje i analize, ovogodišnji je skup posvećen i omiljenim slobodnim aktivnostima većine ljudi: hrani i piću, filmskoj industriji te internetu. Tako će u četvrtak u popodnevnim satima jedna od tema biti Hrvatska: nova gastro ikona Europe, a održat će se i kulinarsko natjecanje u spravljanju jela od zadanih namirnica.

“Odabirom Hvara kao perjanice hrvatskog turizma i jedne od naših prepoznatljivih destinacija za domaćina ovogodišnjih Dana hrvatskog turizma odajemo počast njihovoj velikoj obljetnici“ – rekao je ministar Cappelli.

Ilustracija: Ministarstvo turizma

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.