Novost iz Nestléa: čokolada napravljena isključivo od ploda kakaa, bez dodatnih šećera

U Nestléu su osmislili tamnu, 70-postotnu čokoladu napravljenu u cijelosti od ploda kakaa, odnosno od zrna i pulpe, bez dodavanja dodatnog šećera.

Na japansko bi tržište već ove jeseni trebao doći novi slatki proizvod koji potpisuje Nestlé. Riječ je o tamnoj, 70-postotnoj čokoladi koja je napravljena samo i isključivo od ploda kakaa, odnosno od zrna i pulpe.

Prvi je to put da se prilikom izrade čokolade ne dodaju nikakvi rafinirani šećeri, a Nestlé je uspio iskoristiti pulpu kakaa za izradu čokolade, ne narušavajući time okus, kvalitetu ni strukturu čokolade.

Iz Nestléa su istaknuli kako su ponosni na činjenicu da ljubiteljima čokolade pružaju novu čokoladu koja je u potpunosti napravljena od ploda kakaa, ističući kako se radi o inovaciji u kojoj se koristi kakaova pulpa kako bi se dobio slatki okus čokolade.

Inače, plod kakaa sadrži zrna i pulpu. Dio mekane, bijele pulpe koja okružuje zrna se povremeno koristi u fermentaciji nakon berbe zrna kakaa, ali većina ostaje neiskorištena. Ovo je prvi put da je se koristi kao prirodni zaslađivač čokolade.

Kao što smo već napomenuli, nova će se čokolada prvo naći na japanskom tržištu ove jeseni, a zatim će osvajati Europu tijekom 2020. godine. U Japanu će se u ponudi naći u sklopu KitKat Chocolatory.

Fotografije: Nestlé

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.