Neka i vaše slastice navijaju za Hrvatsku – ideje za navijačke dekoracije

Danas je baš sve u znaku nogometa i poznatih obilježja hrvatske nogometne reprezentacije pa takve moraju biti i slastice – u nastavku vam donosimo nekoliko ideja za vatrene dekoracije.

Prošle smo godine na našem portalu ugostili Marielu Kranjec, vlasnicu obrta Medeno srce, koja se također nije propustila pripremiti za povijesnu utakmicu između Hrvatske i Francuske.

Tako je napravila tortu koja izvana viče „Nogomet!“, a iznutra odlučuje pobjednika – naravno, pobjednik je Hrvatska. Pokazuju to i crveno-bijeli kvadratići u presjeku. Ova torta napravljena je od red i white velvet cake i vanila-cheese frosting – kako i sama Mariela kaže: „Totalno hrvatski (smijeh“).

Još jedna ideja koja stiže iz Medenog srca jest i ona za tortu u obliku srca, ukrašenu hrvatskim crvenim i bijelim kvadratićima te okruženu čokoladnom kremom i hrvatskom trobojnicom.

Naša suradnica Jannette Razum s bloga Slatki svijet torti i kolača pokazala je kako jednostavna dekoracija može biti i više nego efektna – sama je napravila hrvatske zastavice i stavila ih na cupcakese koji također kombiniraju crveno i bijelu boju, a izrađeni su od malina i bijele čokolade.

Ivana Žabjačan, o čijem sudjelovanju u međunarodnom projektu Love is… smo nedavno pisali na našem portalu također nije propustila prigodno dekorirati tortu za današnje finale. Na jednom od svojih ljetnih tečajeva s polaznicom je izradila tortu u prepoznatljivim hrvatskim bojama s natpisom Vatreno.

Za koju god dekoraciju da se odlučite, važno je da osim slastica, i vaša navijačka grla zdušno podrže naše reprezentativce u borbi za naslov najboljih na svijetu.

Fotografije: Slatki svijet torti i kolača, Mariela Kranjec i Ivana Žabjacan

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.