Natjecanje turističko-ugostiteljskih škola u Bosni i Hercegovini

U sklopu šesnaestog međunarodnog sajma turizma i ekologije List 2018, održati će se i natjecanje turističko-ugostiteljskih škola nazvano Oni dolaze.

U općini Lukavac će se od 3. svibnja 2018. do 5. svibnja 2018., pod pokroviteljstvom Vlade Federacije BiH, održati šesnaesti međunarodni sajam turizma i ekologije List 2018., u sklopu kojeg će se održati i natjecanje turističko-ugostiteljskih škola.

Svrha ove manifestacije je promocija turističkog potencijala Tuzlanskog kantona te Bosne i Hercegovine, ali i zemalja izlagača iz regije i šire. Natjecanje turističko-ugostiteljskih škola nazvano Oni dolaze održat će se 4. svibnja 2018., a na natjecanju sudjeluju slastičari, kuhari, konobari, barmeni te turistički tehničari. Cilj natjecanja je razvoj i unapređenje turističke djelatnosti, usavršavanje obrazovanja u turizmu, razmjena iskustava škola, stjecanje novih znanja te razvijanje natjecateljskog duha kod učenika. Slastičari će na natjecanju morati izraditi dvije slastice od postojećih namirnica, a prilikom ocjenjivanja vrednovat će se inventivnost i kreativnost jela, sastav i okus te prezentacija.

Organizator natjecateljima osigurava uvjete za izradu slastica, termo blok, tekuću vodu, osnovne namirnice i posuđe za izradu, a natjecatelji trebaju donijeti  inventar za serviranje te prateće namirnice za dekoraciju i serviranje. Ocjenjivanje i superviziju natjecanja izvršit će Centar za edukaciju kadrova – CESPU Sarajevo. Po završetku natjecanja proglasit će se pobjednici te će im se dodijeliti priznanja i prigodne nagrade.

Fotografija: Pixabay

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.