Šime Fantela: “Za naše vjenčanje odabrali smo čokoladnu tortu”

O slatkim temama ovaj smo put pričali sa zlatnim jedriličarom Šimom Fantelom koji nam je, među ostalim, otkrio i koja je slastica obilježila njegovo djetinjstvo te kakva će mu biti svadbena torta.

Šime Fantela je, zajedno s Igorom Marenićem, prošle godine na Olimpijskim igrama u Riju osvojio prvo hrvatsko jedriličarsko zlato, a osim te najsjajnije olimpijske medalje, ovaj je dvojac osvojio i sve ostale važne međunarodne medalje ili kako se u medijima često ističe – osvojili su sve što se u jedrenju osvojiti može.

Kako bi postigao izvanredne sportske rezultate, Šime, osim stalnog treniranja, mora slijediti i poseban prehrambeni režim te paziti na kilograme jer su oni, odnosno fizička forma, u jedrenju jako bitni. Upravo zato, ističe Šime, ne jede često slastice, ali si s vremena na vrijeme dozvoli pojesti kuglicu-dvije sladoleda i to najčešće svog omiljenog okusa – lješnjaka i čokolade. Kako kaže, sladoled je njegov prvi izbor kad su u pitanju slastice, iako postoje i neki mamini i bakini kolači koje jednostavno ne može „izbjeći“, poput  bakine štrudle s jabukama, orasima i grožđicama za koju kaže da je „bomba“.

U djetinjstvo ga uvijek vrati okus maminih krempita koje je ona pripremala za njegove, bratove i sestrine rođendane. S njima se nikad nije svađao oko čokolade jer je, kako kaže Šime, „uvijek bilo dovoljno za svih“.

Osvajanje zlatne olimpijske medalje nije proslavio nijednom slasticom jer se istrenirao da se za postignut uspjeh ne nagrađuje slasticama. Nastoji slastice konzumirati u malim količinama, odnosno kad mu se jede slatko, pojede ga, ali samo ukoliko u tom periodu nema problema s kilogramima.

Zbog nedostatka vremena, ali i činjenice da ne smije jesti previše slatkoga, sam se nikad nije upustio u izradu slastica, a kad treba izabrati čije kolače najviše voli, bez razmišljanja nam kaže – mamine i bakine jer ne voli kupovne kolače već samo one domaće.

Nakon dugogodišnje veze Šime i njegova djevojka ove godine planiraju vjenčanje, a svoju su svadbenu tortu već izabrali. „Jesmo, izabrali smo. Bit će najvjerojatnije čokoladna torta. Volimo najviše čokoladu.“ – kroz smijeh nam kaže Šime.

Fotografije: Službena Facebook stranica Šime Fantela-Igor Marenić

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.