Najbolju makaranu izradila je Ljubica Zovko

Na trinaestom po redu natjecanju u izradi torte makarane, prema mišljenju stručnog žirija, prvo mjesto pripalo je Ljubici Zovko, a dječji žiri, koji je ove godine prvi put glasao, najboljom makaranom proglasio je onu koju je izradila Gordana Batur.

Prošle se subote, 24. studenog 2018., u hotelu Biokovo, održao trinaesti po redu izbor za najbolju tortu makaranu. Organizatori ovog događanja su Grad Makarska i Turistička zajednica Grada Makarske. Na ovogodišnjem je izdanju sudjelovalo trinaest natjecatelja, a titulu najuspješnijih ponijele su Ljubica Zovko, osvojivši 1. mjesto, zatim Karmela Mateljak, osvojivši 2. mjesto te Ivana Prodan osvojivši 3. mjesto.

Odluku o najboljima donio je  stručni žiri u sastavu: Ana Kunac, predsjednica žirija, inače članica radne skupine za očuvanje torte makarana, Neda Bušelić, dvostruka pobjednica na izborima za najbolju makaranu, zamjenik gradonačelnika Dražen Nemčić, u ime Grada te Vedrana Vela Puharić i Marino Srzić, članovi radne skupine za očuvanje torte makarana. Kriteriji prema kojima su se ocjenjivale torte su: izgled(ukrašavanje i oblik), okus, tekstura, boja, konzistencija i aroma.

Ove godine svoj sud o najboljoj torti dao je i dječji žiri sastavljen od učenika trećih razreda dviju makarskih osnovnih škola koji su odlučili da je najbolju tortu makaranu pripremila Gordana Batur.

Fotografije: Grad Makarska

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.