Na petoj Slatkijadi nagrađene najbolje torte

Početak listopada u Kukuljanovu obilježila je Slatkijada, natjecanje u izradi torti koja je i ove godine okupila mnoštvo posjetitelja koji su došli bodriti natjecatelje i zasladiti se nakon nedjeljnog ručka.

U nedjelju, 1. listopada 2017., održana je peta po redu Slatkijada-natjecanje u izradi torti, u Domu kulture grada Kukukljanova, u organizaciji VMO Kukuljanovo, Grada Bakra te TZ Grada Bakra.

Pobjednička torta Slatkijade

Na ovogodišnjoj se Slatkijadi natjecalo 13 ekipa koje su ukratko predstavile sebe i svoje torte, ne otkrivajući previše detalja, kako ne bi otkrili koja je torta njihova. Predstavljene torte ocjenjivao je stručni žiri kojim su presjedali Doris Vlah i Luka Dančulović, natjecatelji prošlogodišnjeg izdanja emisije 3,2,1, Kuhaj, Marijan Petrović, umirovljeni profesionalni slastičar te Mira Perić i Maja Vičević. Njihov je zadatak bio tajno ocjenjivanje torti, i to na način da su torte bile numerirane pa žiri nije znao čiju tortu ocjenjuje.

Drugoplasirana torta

Prilikom ocjenjivanja pazilo se na okus i izgled torte, što se bodovalo ocjenama od 1 do 5, a zbrojem ukupne ocjene dobio se popis prve tri najbolje torte koje su osvojile pehar i nagradu.

Trećeplasirana torta

Ovogodišnje prvo mjesto na Slatkijadi osvojila je ekipa Ponikve, a nagradu im je dodijelio dogradonačelnik Grada Bakra, Tomislav Dundović. Drugo mjesto osvojila je Haidi Lužija kojoj je nagradu dodijelila direktorica TZ Grada Bakra, Sonja Jelušić Marić, dok je treće mjesto osvojila ekipa Podružnica umirovljenika Kukuljanovo kojima je nagradu dodijelio predsjednik VMO Kukuljanovo, Juraj Malnar. Zahvalnice svim ekipama koje su sudjelovale na Slatkijadi dodijelila je Maja Šepac Rožić, zamijenica predsjednika VMO Kukuljanovo.

Stručni žiri Slatkijade

Dok je žiri ocjenjivao torte i vijećao o pobjednicima, prezentiran je kratak tečaj argentinskog tanga udruge Lamba iz Bakra.

Fotografije: Turistička zajednica grada Bakra

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.