Na ovogodišnjim Danima poslova u turizmu zastupljeno i slastičarstvo

Osijek, Zagreb i Split ugostit će manifestaciju Dani poslova u turizmu koja spaja poslodavce i tražitelje poslova u ugostiteljstvu i turizmu.

Ovogodišnja manifestacija Dani poslova u turizmu održat će se u tri hrvatska grada, i to: u Osijeku, 17. siječnja 2018., u sportskoj dvorani Gradski vrt, s početkom u 9 sati, zatim u Zagrebu, 26. siječnja 2018., u Kongresnoj dvorani zagrebačkog velesajma, s početkom u 9 sati te u Splitu, 2. veljače 2018., u Športskom centru Gripe, s početkom u 9 sati.

Kao što smo već pisali, ova je manifestacija zajednički projekt Ministarstava rada i mirovinskoga sustava, Ministarstva turizma, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske udruge poslodavaca i Udruge poslodavaca u hotelijerstvu, koji brojnim poslodavcima-izlagačima pruža priliku da predstave mogućnosti koje nude za zapošljavanje, odnosno slobodna radna mjesta za ovu godinu. Na svakom će se izlagačkom mjestu moći izravno i pojedinačno razgovarati sa zainteresiranim osobama za posao. Organizirane su i panel rasprave, promocija mjera aktivne politike zapošljavanja,  centara kompetencija u turizmu, kao i obrazovne mogućnosti za ta zanimanja. Organizatori ove manifestacije su istaknuli kako će na Danima biti predstavljeni i izlagači iz različitih područja turizma i ugostiteljstva poput hotelijerskih kuća i brojni drugih čija djelatnost obuhvaća i slastičarstvo.

Osim u ova tri grada, u sklopu ovogodišnje manifestacije, organizirani su i specijalizirani sajmovi koji će se održati u Vukovaru, 18. siječnja 2018. te u Bjelovaru, 23. siječnja 2018. Na ovim će se specijaliziranim sajmovima održati susreti učenika i studenata sa stručnjacima iz sektora turizma i ugostiteljstva. Cilj sajmova je da se kroz interaktivna predavanja koja će održati stručnjaci i poslodavci prezentira turističko-ugostiteljski sektor i turizam s namjerom povećanja atraktivnosti, zainteresiranosti i zapošljivosti u navedenim zanimanjima.

Na prošlogodišnjim Danima poslova u turizmu sudjelovalo je više od 110 vodećih poslodavaca iz turizma i ugostiteljstva te više od 14 tisuća posjetitelja u potrazi za sezonskim zapošljavanjem.

Fotografija: Ministarstvo rada i mirovinskog sustava

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.