Na Gelato Festival Challengeu u Splitu bira se najbolji hrvatski sladoled

Pobjednik Gelato Festival Challengea natjecat će se na Gelato Festival World Mastersu u Italiji 2021. godine.

Međunarodno putujuće natjecanje Gelato Festival Challenge, koje diljem svijeta traži najbolje okuse sladoleda, održat će se u Splitu, 9. veljače u Spaladium Areni.

Ovaj Festival na svjetskoj razini organizira Carpigani Gelato University, najpoznatija svjetska škola za sladoledarstvo te Sigep, najpoznatiji talijanski sajam slastičarstva, a u Hrvatskoj je za njegovu organizaciju zadužen Konding Project, ekskluzivni Carpigianov zastupnik za Hrvatsku.  Nekoliko natjecatelja ovim će povodom pripremiti sladoled koji će ocijeniti stručni žiri, a pobjednik ovog natjecanja sudjelovat će na Gelato Festival World Masters u Italiji 2021. godine.

Podsjetimo, prošle je godine u polufinalu Gelato World Toura koji također organiziraju Carpigiani University i Sigep, naš predstavnik Krešo Gulija iz slastičarnice Tri užitka istoimenim sladoledom  osvojio nagradu najboljeg europskog sladoleda po izboru novinara.

Inače, Gelato Festival se održava u sklopu festivala gastronomije i turizma Adriatic Gastro Showa, koji će trajati od srijede, 7. veljače do subote, 10. veljače.

Nažalost od organizatora događanja saznali smo tek to da „nastupaju tvrtke poput Higisa, Kondinga, Baregela, American Donut-a…“, bez detaljnijih informacijama o tomu hoće li i u kolikoj mjeri ovaj festival biti posvećen slasičarstvu.

Adriatic Gastro Show bit će otvoren svaki dan od 10 do 19 sati.

Fotografija: Pixabay

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.