Mužu čestitala rođendan jestivom čestitkom s njegovim omiljenim slatkišima

Anita Firšt mužu je čestitala rođendan posebnom čestitkom u kojoj je iskoristila sve njemu omiljene slatkiše te time oduševila njega, ali i brojne korisnike društvenih mreža.

Toplinski val ovih je dana diljem Hrvatske doživio svoj vrhunac pa se čak i najvećim ljubiteljima izrade slastica teško prisiliti upaliti pećnicu i pripremiti tortu, čak i kad je u pitanju nečiji rođendan.

No, kada uz to, još imate i malu bebu koja zahtijeva vaše vrijeme i brigu, izazov postaje još teži. Upravo zato je muž Anite Firšt, koji je jučer proslavio svoj četrdeseti rođendan, rekao ženi da se ne muči i ne radi tortu po vrućinama već da uživa s njihovom malom bebom.

Ipak, Anita nije mogla dozvoliti da tako važan jubilej prođe bez prikladne slastice i zato je svom dragom umjesto torte pripremila – jestivu čestitku.

Na velikom komadu papira, koristeći omiljene slatkiše, ispisala je sve najljepše i najslađe želje za svog muža Tomislava. Tek tri stvari na ovoj posebnoj čestitki nisu bile slatke: senf zbog imena slavljenika – Thomy odnosno Tomislav, slane ribice te važne maramice Lumpi zbog nadimka za Anitu i bebu.

Pomoću čokoladica i bombona, Anita je ispisala lijepe i romantične poruke: „Izrada je trajala nekih sat vremena, tj. sastavila sam priču, otišla po slatkiše i krenula s pisanjem. Bebač mi to vrijeme nije dozvoljavao da ljepše napišem, npr. isprintam na papir svaku riječ, izrežem i zalijepim, ali mom mužu, kao i većini članica u grupi (Facebook grupa za dijeljenje recepata i ideja za kuhanje, op.a.)  se dopalo iako je napisano svako malo tiskano, malo pisano da se bolje razbere.“ opisuje Anita proces izrade same čestitke.

Da se čestitka svidjela i onomu komu je bila namijenjena, potvrđuje i njegova reakcija: „Pa ja stvarno nemam riječi. Hvala za najposebniju i najkreativniju čestitku i naravno najslađu tortu ikad.“ – rekao je Tomislav kad mu je Anita uručila ovu jestivu čestitku.

„Iako volim peći torte i često objavljujem po grupama, moram priznati da ni jedna nije pokupila toliko oduševljenja što samo govori o tomu koliko malo ljudima treba za sreću tj. da vraćamo se na to da su skromne i jednostavne stvari ipak najbolje i najslađe.“ – za kraj nam je rekla autorica ove slatke čestitke, za čiju je izradu inspiraciju pronašla na internetu i tako mužu, na simpatičan način, zasladila još jedan rođendan.

Fotografija: Anita Frišt

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.