Muffini od banana, lješnjaka i čokolade

Ako subotom ne želite posvetiti previše vremena izradi slastica, tu je naša Nataša Krpan Kovačević koja nam donosi jednostavan i brz recept za zdravije muffine od banane, lješnjaka i čokolade.

Sastojci
(za 14 komada)
Muffini
  • 3 banane
  • 3 žlice eritrita
  • 3 kapi stevije
  • 3 žlice maslaca od lješnjaka
  • 4 jaja
  • 60 g otopljenog maslaca ili kokosovog ulja
  • 1 mala žlica praška za pecivo
  • 2 žlice kakaa
  • 230 g mljevenih lješnjaka
  • 50 g nasjeckane čokolade (min 70% kakaa)
Glazura
  • 1 dcl slatkog vrhnja
  • 60 g čokolade (min 70% kaka)
  • 1 žlica maslaca
Priprema
Muffini

Zagrijte pećnicu na 180°C . Sve sastojke, osim čokolade, stavite u blender te izmiksajte u glatku smjesu. Umiješajte nasjeckanu čokoladu. Izlijte u kalup za muffine i pecite na 180°C cca 20 minuta.

Izlijte u kalup za muffine i pecite na 180°C cca 20 minuta.

Glazura

Za glazuru zagrijte slatko vrhnje, prelijte preko čokolade i maslaca, ostavite minute. Miješajte dok se čokolada ne otopi i glazura postane sjajna. Prelijte muffine.

Napomena

Ako imate silikonski kalup za muffine, ne morate mastiti kalup, nego samo izlijete smjesu u njega. Ako imate metalni kalup, koristite papirnate košarice za muffine.

Fotografija: Nataša Kovačević Krpan

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.