Milka torta

Danas donosimo recept za Milka tortu s bloga Natašine slastice.

U našoj rubrici Život sa slasticama gostovala je Nataša Pralica s bloga Natašine slastice/Kolači.biz te je tom prilikom s nama podijelila recept za Milka tortu. Nataša nam je objasnila zašto je izabrala baš tu tortu: „Izdvojila bih recept za Milka tortu i preporučila bih da ju čitatelji svakako isprobaju jer je ukusna i zgodna za sve prilike.“

Sastojci
Biskvit
  • 12 bjelanjaka
  • 12 žlica šećera
  • 20 dkg mljevenih prženih lješnjaka
  • 2 žlice brašna
Krema
  • 12 žumanjaka
  • 10 dkg šećera
  • 3 žlice brašna
  • 10 dkg šećera
  • 3 pudinga od vanilije
  • 1 l mlijeka
  • 20 dkg Milka čokolade sa sjeckanim lješnjacima
  • 20 dkg bijele Milka čokolade
  • 25 dkg margarina
  • 500 ml šlaga
Priprema
Biskvit s lješnjacima

Izmutite 3 bjelanjka u čvrsti snijeg i postepeno dodajte 3 žlice šećera, nastavite miksati još malo dok se sve sjedini. Kuhačom umiješajte 5 dkg mljevenih prženih lješnjaka i pola žlice brašna.

Na dno kalupa (moj je okrugli 26 cm) postavite masni papir i ulijte pripremljenu smjesu. Stavite peći na 200 stupnjeva 15 minuta. Kada je pečeno rubove odvojite nožem, a dno odlijepite od masnog papira, tako ćete dobiti uredne biskvite.

Ponovite postupak još tri puta, tako da dobijete 4 biskvita, bitno je da svaki pripremate posebno.

Krema s Milka čokoladom

Žumanjke pjenasto umutite s 10 dkg šećera. Posebno umutite 3 žlice brašna, 10 dkg šećera i 3 pudinga od vanilije, dodajte koliko treba od 1 l mlijeka. Ostatak mlijeka stavite da zavri.

Izmiješajte zajedno žumanjke i puding. Sve to ukuhajte u uzavrelo mlijeko i kuhajte dok ne postane gusto.Sklonite s vatre i podijelite na dva dijela.

U još tako vruće dodajte u jedan dio iskidanu čokoladu s lješnjacima, a u drugi dio isto iskidanu bijelu čokoladu te miješajte dok se čokolade ne istope i sjedine. Ostavite da se ohladi. U svaki dio dodajte po pola izrađenog margarina.

Milka torta sloj po sloj

Biskvit – smeđa krema – žuta krema – šlag
Biskvit – smeđa krema – žuta krema – šlag
Biskvit – smeđa krema – žuta krema – šlag
Biskvit – dekoracija po želji

Dekoracija ove torte

Ovu tortu sam premazala sa 500 ml šlaga, a sredinu sam posipala mljevenim lješnjacima.

Savjet

Kada u biskvit umutite lješnjake i brašno, mikser smanjite na najmanju brzinu.
Vjerujte mi na riječ ova Milka torta je savršena i jednostavno je morate napraviti. Neka vam to bude torta za posebne prilike, velike događaje. Uživajte!

Fotografija: Natašine slastice/Kolaci.biz

Ispis

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.