Milijun Snickers čokoladica za promjenu datuma Noći vještica

Prilikom pokretanja peticije, iz Snickersa su bili obećali Amerikancima da će podijeliti milijun besplatnih čokoladica.

Na stranici change.org objavljena je peticija za promjenu datuma Noći vještica (Halloween). Riječ je o peticiji koja je pokrenuta još 2018., no ovih je dana ponovno izazvala interes javnosti.

Naime, nezadovoljni činjenicom da ove godine Noć vještica pada na četvrtak, iz trgovinske organizacije Halloween & Costume Association je odlučila predložiti američkom predsjedniku da datum održavanja ovog, mnogim Amerikancima omiljenog, praznika prebace na zadnju subotu u listopadu kako bi svi, i veliki i mali, mogli nesmetano uživati u proslavi.

Njihov je cilj u početku bio prikupiti 150.000 potpisa kako bi svoj prijedlog predali američkom predsjedniku, a za postignuti cilj iz Marsa su obećali Amerikancima podijeliti milijun besplatnih Snickers čokoladica.

Međutim, u međuvremenu su objavili novu informaciju o tomu kako su odlučili, umjesto promjene datuma Noći vještica, osnovati posebni praznik nazvan National Trick or Treat Day (Nacionalni dan trika ili čašćenja). Taj dan ne bi imao fiksni datum, već bi se održavao zadnje subote u listopadu kako bi svi mogli uživati u proslavi i slatkišima.

Ovaj novi, posebni dan posvećen slatkišima, organizirat će u suradnji s Party Cityjem i drugim brendovima.

Do sada je ova peticija prikupila gotovo 144.000 potpisa.

Izvor: Daily star

Fotografija: Pixabay

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.