Marmelada od bundeve

Nedavno smo na našem portalu pisali o bundevi kao omiljenom sastojku za jesenske slastice, a danas vam donosimo recept za jednostavnu marmeladu od bundeve koji je s nama podijelila Mirjana Šmit s bloga Od slatkoga slađe.

Sastojci
  • 1  butternut bundeva (600-700 g očišćene)
  • 1 kg očišćene hokkaido bundeve
  • 3 jabuke
  • 1 dl vode
  • sok 2 naranče
  • 400 g smeđeg šećera
  • 3 vanilin šećera
  • 2-3 žličice cimeta
  • klinčića po okusu
Priprema

Bundeve i jabuke oguliti i narezati na kocke jednake veličine, preliti vodom i kuhati oko 30 minuta. Dodati šećer, vanilin šećer, sok od naranče i začine te kuhati uz stalno miješanje oko 15 minuta.

Marmeladu uliti u sterilizirane staklenke, zatvoriti i čuvati na hladnom mjestu.

Fotografija: Od slatkoga slađe

Ispis
Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.