Malina šnite

Mirjana Šmit, autorica bloga Od slatkoga slađe, koja potpisuje najčitaniji lipanjski recept, danas nam donosi i prvi recept u srpnju – onaj za malina šnite.

Sastojci
Biskvit
  • 12 bjelanjaka
  • 12 žlica šećera
  • 200 g mljevenih badema
  • 4 žlice oštrog brašna
Krema
  • 12 žumanjaka
  • 2 jaja
  • 80 g šećera u prahu
  • 1 žličica arome vanilije
  • 250 g maslaca
I još
  • 3 dl vrhnja za šlag
  • 300 g malina
  • marelice (svježe ili iz kompota)
  • dekoracija po želji (rezani bademi, voće, tučeno vrhnje…)
Priprema
Biskvit

Bjelanjke sobne temperature mutiti mikserom, dodavati žlicu po žlicu šećera uz stalno mućenje. Kuhačom lagano umiješati mljevene bademe i brašno.

Smjesu uliti u veliki lim za pečenje obložen masnim papirom (premazan uljem) te peći oko 12 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.

Hladni biskvit odrezati da se dobiju 3 pravokutne trake.

Krema

Žumanjke, jaja i šećer umutiti mikserom. Kuhati na pari dok smjesa ne postigne temperaturu od 72 °C ili dok kuhača ne ostavi trag na dnu posude. U hladnu kremu mikserom umutiti umućen maslac i aromu vanilije.

Slaganje

Umutiti vrhnje za šlag.

Na poslužavnik staviti prvu traku biskvita, premazati kremom, složiti narezane marelice te prekriti tučenim vrhnjem. Ponoviti postupak, ali umjesto marelica složiti maline. Nakon trećeg biskvita kolač premazati kremom i ukrasiti po želji; rezanim bademima, voćem, tučenim vrhnjem…

Tortu hladiti u hladnjaku preko noći te poslužiti.

Fotografije: Od slatkoga slađe

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.