Male tajne jednostavnih, a efektnih dekoracija

Za izradu dekorativnih keksića nekad nam je dovoljan najjednostavniji pribor koji imamo kod kuće.

Iako je pri izradi keksića najvažnije da njihov okus bude neodoljiv, veliku pažnju posvećujemo i njihovom izgledu. Nastojimo otkriti nove ideje, pronalazimo novu inspiraciju, kupujemo nove alate za izradu keksića. Međutim, nekad nije potrebno trošiti novac na kupnju novog pribora jer baš sve što nam treba već imamo kod kuće.

Upravo to prikazano je u jednom od brojnih videozapisa na stranici Tasty u kojem su otkrili dvanaest nevjerojatno jednostavnih i jako efektivnih dekoracija za keksiće.

Tako na primjer, izrezbareni poklopac Tupperware za tren komad tijesta pretvara u morske školjke, a čaše s različitim dnom daju pečatirane kekse.

Rezač jabuka može vam poslužiti za izradu suncokreta, a umakanjem pjenjače u različite boje za kolače dobiti ćete dugine keksiće.

Kuhinjska rešetka i kombinacija crnih i bijelih keksića omogućit će vam izradu keksića u obliku kornjače, a cjedilo za naranče napravit će keksiće u obliku cvijeta.

Pritiskom cjedila za krumpire na tijestu će se iscrtati paukova mreža, a za izradu zanimljive dekoracije u obliku pčelinjeg saća, sasvim neočekivano, mogu poslužiti mjehurići za sigurno pakiranje.

Otvor boce od pola litre omogućava izradu keksića u obliku gljiva, a nekuhana tjestenina u obliku leptira izradu leptir-mašne.

Uz pomoć tave, moći ćete oblikovati ružice, a plastični čep od boce i slamke omogućit će vam oblikovanje keksića u obliku dugmeta.

Kao što ovaj video pokazuje, inspiracija za impresivne keksiće je svuda oko nas.

Fotografija: Pixabay

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.