Mala truba najglasnije svira: pregled najčitanijih razgovora godine

Prošle smo godine vodili puno zanimljivih razgovora sa slastičarima i blogerima iz Hrvatske i susjednih zemalja, a sada vam donosimo popis onih na koje ste vi najradije „klikali“.

Godina za nama bila je ispunjena zanimljivim događanjima, otvaranjima novih slastičarnica, velikim uspjesima hrvatskih slastičara, kvalitetnim gastro blogovima… Stoga smo na našem portalu ugostili brojene slastičare, blogere i zaljubljenike u slastice, a ovo su oni razgovori koji su privukli najviše vaše pažnje.

Nataša Pralica: „S čokoladom ne može doći do zasićenja“

Baš kao što smo pregled najčitanijih recepata 2018. započeli s našom dragom suradnicom Natašom Pralicom s bloga Natašine slastice/Kolači.biz, tako i pregled najčitanijih razgovora započinjemo razgovorom koji smo vodili s Natašom povodom izlaska kuharice „Moji čokoladni kolači“ u čijoj je pripremi ona sudjelovala kao stručni suradnik.

Julija Beroš: “Mnogi ne cijene slastičarske sposobnosti i umijeće”

Splitska slastičarka i autorica bloga Torta, pinjur, pjat, Julija Beroš prilikom gostovanja na našem portalu otkrila nam je koji su to zlatni savjeti za izradu slastica koje je dobila od svoje majke, kako ocjenjuje stanje u hrvatskom slastičarstvu i koji su njezini slatki planovi. Njezini odgovori privukli su i vas pa se ovaj razgovor smjestio na osmo mjesto ovog pregleda.

Alica Bjeli Duduković: „Ako pokrenem vlastiti blog, pisat ću o fotografiranju hrane”

U ožujku ove godine održana je izložba Priča o hrani autorice Alice Bjeli Duduković. Upravo ta izložba bila nam je povod za razgovor koji ste brojem klikova doveli do sedmog mjesta ovog pregleda.

Slatka priča obitelji Prša – kad majka i kći dijele ljubav prema slasticama i slastičarstvu

Ana Prša i njezina kći Marija dijele ljubav prema slasticama, kreiranju novih recepata, isprobavanju drugačijih kombinacija okusa. Kako se mama i kći snalaze u zajedničkoj slatkoj avanturi provjerio je i veliki broj čitatelja pa se ovaj razgovor našao na šestom mjestu najčitanijih razgovora 2018.

Biogradska priča: u objektu brze prehrane gostima se nude i zdrave slastice

Na samoj sredini ove ljestvice nalazi se priča o biogradskom ugostiteljskom objektu Balde u kojem je Maja Morožin uspjela spojiti naizgled nespojivo – brzu hranu i zdrave slastice.

Vasilije Vasiljević: “Svakodnevno se susrećem s tortama čija mi dekoracija predstavlja izazov”

Na četvrtom mjestu nalazi se blaženi među ženama – Vasilije Vasiljević, dekorater slastica iz susjedne Srbije, koji nam je u razgovoru otkrio sve o svojoj ljubavi prema dekoriranju torti i tomu što ga to svaki dan motivira da bude još bolji i da stvara još veća umjetnička djela.

Nova šibenska slastičarnica Yum – mjesto gdje se moderno spaja s tradicionalnim

Bila je ovo slatka godina za Šibenik, koji je dobio nove slastičarnice, a jedna od njih bila je i Yum slastičarnica, s čijim smo timom razgovarali netom poslije otvaranja. Ponuda, koncept, ideje i planovi bili su zanimljivi i vama pa se ovaj razgovor našao na drugom mjestu.

Karmela Vukov Colić: „Dobar desert je kralj stola i divan začin svakom danu“

Iz Zvjezdanih priča na drugo mjesto godišnjeg pregleda stigla nam je Karmela Vukov Colić, autorica bloga Ciao, Karmela s kojom smo u ožujku vodili zanimljivi razgovor o njezinom dvojezičnom blogu, putovanjima, slasticama i brojnim drugim temama.

Prvi otkrivamo: Dubrovčani će uskoro moći uživati u kolačima Lucije Tomašić u njezinoj slastičarnici Mala truba

Da volite ekskluzivni sadržaj na našem portalu potvrđuje i činjenica da je prvo mjesto na popisu najčitanijih razgovora 2018. odnio razgovor s Lucijom Tomašić, mladom dubrovačkom slastičarkom, koja je ekskluzivno za naš portal najavila otvaranje svoje slastičarnice Mala truba.

Fotografije: Nataša Pralica; Torta, pinju, pjat; Alica Bjeli Duduković; Ana Prša; Maja Morožin; Naša mala zavrzlama; Yum Pastry Shop; Karmela Vukov Colić; Lucija Tomašić

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.