Ljubitelji maruna po četrdeset i pet put će se okupiti u Lovranu

Četrdeset i peto izdanje ove nadaleko poznate tradicionalne manifestacije posvećene marunima, započinje ovoga vikenda, a tijekom dva tjedna posjetitelji će se moći zasladiti slasticama od maruna te uživati u bogatom kulturno-zabavnom programu.

Ove se godine, po četrdeset i peti put održava Marunada Lovran-Liganj, gastro manifestacija poznata diljem Hrvatske, ali i šire. Svečano otvorenje Marunade održat će se u petak, 12. listopada 2018., u 17 sati. Posjetitelje očekuje bogata gastronomska ponuda s marunima, od različitih kolača i slastica do meda od maruna i prigodnih jela s marunima.

Autor fotografije: Federiko Sterle Frici

I na ovogodišnjem će se izdanju posjetiteljima nuditi rolada i torta od maruna, ježići i kuglice od maruna, pirei i kreme od maruna te druge slične slastice koje će se moći isprobati u restoranima i slastičarnicama te na fešti u Lovranu (12., 13., 14. i 27. listopada) i Lignju (20. listopad 2018.).

Autor fotografije: Ana Slamek

Slastice će pripremati Boris Mihovilović, kulinarski stručnjak s bogatim iskustvom u europskim restoranima, ali i vrhunskim objektima Istre i Kvarnera, koji u pripremi svojih jela spaja kreativnost i tradiciju, uvijek koristeći lokalne i sezonske namirnice.

Manifestaciju će popratiti i bogat kulturno-zabavni program.

Naslovna fotografija: Egon Hreljanović

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.