Limun panna cotta

Osvježavajuću panna cottu s limunom za kraj ovog tjedna donosimo nam Karla Kovačić s bloga Sweet Life by Karla.

Sastojci
  • 720 ml mliječnog slatkog vrhnja
  • 90 g šećera
  • 1 vanilin
  • 1 želatina (10g)
  • korica 1 velikog limuna (oko 2 žličice)
  • sok 1 velikog limuna (2 do 3 žlice)
Priprema

Pripremite 8 manjih silikonskih kalupa/čaša ili nekih drugih posudica po želji. U manjoj posudici iscijedite limunov sok i u njega stavite želatinu. Stavite posudicu sa strane i ostavite ju petnaestak minuta dok želatina ne nabubri.

Na srednje jakoj vatri zagrijavajte slatko vrhnje, šećer i limunovu koricu. Kada počne krčkati smanjite vatru te u nju dodajte nabubrenu želatinu i miješajte dok se ona u potpunosti ne otopi.

Smjesu ravnomjerno rasporedite u 8 kalupa/čaša. Neprekrivenu je ostavite u hladnjaku 3-4 sata, a kada se ohladila možete je prekriti plastičnom folijom.

Kako bi ju lakše izvadili iz silikonskih kalupa možete ju staviti u zamrzivač pola sata do sat vremena prije vađenja. Bit će čvršća i teže će se oštetiti. Dekorirajte ju prije posluživanja.

Napomena

Za pripremu obavezno koristite mliječno slatko vrhnje.

Fotografija: Sweet Life by Karla

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.