Limun kocke

Na blogu Natašine slastice/Kolači.biz autorica Nataše Pralice pronašli smo recept za ove predivne i vizualno jako privlačne limun kocke.

Sastojci
Bijeli ganache
  • 300 g bijele čokolade
  • 150 ml vrhnja za šlag
Biskvit
  • 4 jaja
  • 4 žlice šećera
  • 4 žlice brašna
Krema
  • 130 g margarina
  • 120 g čokolade
  • 10 žlica šećera
  • 5 žlica vode
  • 5 žlica soka iscijeđenog limuna
  • 200 g oraha
  • naribana korica jednog limuna
Priprema
Bijeli ganache

Vrhnje za šlag zagrijte do vrenja. Prelijte preko bijele čokolade nasjeckane ili u kapljicama, miješajte dok se čokolada sasvim ne istopi.

Bijela čokolada se zna sporije topiti, tako da možete ukoliko je potrebno još kratko staviti u mikrovalnu ili pomoć si štapnim mikserom.

Ostavite ganache da se ohladi i počne lagano stezati.

Biskvit

Žumanjke pjenasto izradite sa šećerom. Dodajte brašno i izmiksajte sve zajedno. Dodajte bjelanjke izrađene u čvrsti snijeg, pjenjačom sjedinite.

Smjesu izlijte na masni papir u kalup dimenzija 26 x 29 cm. Stavite peći na 180 stupnjeva 15-20 minuta.

Pečeni biskvit ostavite da se ohladi

Krema od limuna

U lonac dodajte margarin, vodu, sok od limuna, šećer, iskidanu čokoladu i stavite kuhati dok se svi sastojci istope.

Čim sklonite s vatre dodajte orahe i naribanu koricu limuna, sjedinite.

Slaganje

Prvo oblatne izrežite na dimenziju biskvita.

Obje oblatne okrenite tako da veće kockice budu prema gore i svaku premažite toplom kremom od limun, ostavite da se ohlade.

Preko svake kreme premažite bijeli ganache.

Premazanu oblatnu stavite na pladanj za posluživanje i gore postavite biskvit. Na biskvit stavite drugu oblatnu, tako da stranu premazanu kremom okrenete prema dole.

Na kolač postavite masni papiri i neki teret te stavite u hladnjak da se stegne.

Fotografija: Natašine slastice/Kolači.biz

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.