LCHF torta od jogurta i jagoda

Jagode volimo uvijek i u svim oblicima, pa tako i u zdravijim receptima – jedan takav, koji danas s vama dijelimo, potpisuje Nataša Kovačević Krpan.

Sastojci
(za kalup promjera 15 cm)
Podloga
  • 100 g keto keksa (ja sam radila s mojim keto keksima)
  • 15 g otopljenog maslaca
Krema
  • 180 g jagoda
  • 150 g grčkog jogurta
  • 150 g slatkog vrhnja
  • 80 g ksilitola
  • 5 g želatine u prahu
I još
  • 3-4 jagode za ukras na vrhu torte (po želji)
Priprema
Podloga

Usitnite kekse (ja sam u multipraktiku), dodajte otopljeni maslac te dobro promiješajte. Smjesu utisnite u kalup kojem ste na dno stavili papir za pečenje, a stranice premazali s maslacem. Stavite kalup na 5 minuta u zamrzivač da se podloga stisne.

Nekoliko jagoda prerežite na pola te poslažite uz rub kalupa. Ostatak jagoda izrežite na četvrtine.

Krema

Želatinu pripremite prema uputi na vrećici (2-3 žlice vode dodajte želatini, promiješajte te ostavite 10 minuta da želatina nabubri).

Slatko vrhnje istucite s jednom žlicom ksilitola. U grčki jogurt dodajte ostatak ksilitola te miksajte mikserom nekoliko minuta.

Želatinu rastopite i dodajte u grčki jogurt te dobro promiješajte. Dodajte jagode pa zatim tučeno slatko vrhnje i pažljivo promiješajte. Izlijte smjesu u kalup te ostavite u hladnjaku nekoliko sati (najbolje preko noći).

Izvadite pažljivo iz kalupa te po želji ukrasite vrh torte s nekoliko jagoda.

Fotografija: Nataša Kovačević Krpan

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.