Lchf/keto browniesi

Nataša Kovačević Krpan nam je poslala još jedan recept za browniese kojima ne može odoljeti jer, kako ona kaže, obožava čokoladu.

Sastojci
(za kalup 30×18 cm)
  • 120 g maslaca
  • 120 g maslaca od badema ili lješnjaka
  • 150 g ksilitola
  • 3 jaja
  • 15 g kakaa
  • 120 g bademovog brašna
  • 1 mala žlica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 100 g čokoladnih kapljica ili razlomljene čokolade (min 70%)
Priprema

Zagrijte pećnicu na 180⁰C.

Otopite maslac, te u posudi miksajte otopljeni maslac, maslac od badema/lješnjaka i ksilitol. Dodajte jedno po jedno jaje miksajući te miksajte sve dok smjesa ne postane svijetla (boje bijele kave).

Dodajte kakao, bademovo brašno, prašak za pecivo i sol te kratko miksajte da se sastojci sjedine.

Umiješajte ručno 80 g čokoladnih kapljica.

Istresite u kalup obložen papirom za pečenje, pospite s ostatkom čokolade te pecite na 180°C (bez ventilatora) oko 25 minuta.

Možete ih servirati tople uz kuglicu sladoleda ili ohlađene na sobnu temperaturu.

Fotografija: Nataša Kovačević Krpan 

Ispis
Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.