Lanina raw torta od kokosa i badema

Nikolina Dianežević s bloga The Slice of FIT Life s nama je podijelila recept za sirovu tortu.

Naša suradnica Nikolina Dianežević ovaj put nam je otkrila kako napraviti ukusnu i zdravu sirovu tortu.

Sastojci
(za tortu promjera 18 cm)
Za podlogu
  • 200 g oraha
  • 1 žličica cimeta
  • 70 g datulja
  • 1 banana
  • malo soka od limuna
  • malo kokosovog brašna i kokosovog ulja za premazati kalup
Za kremu od kokosa
  • 90 g datulja
  • 120 g kokosovog brašna
  • 100 ml svježe cijeđenog soka od naranče
  • ribana korica neprskane naranče
  • oko 180 ml vode
Za kremu od badema
  • 230 g badema (mogu biti i blanširani)
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 100 ml agavinog sirupa
  • 150 ml vode
Priprema

Za pripremu ove torte trebat će vam jedan dobar, jaki kuhinjski blender jer se u njemu pripremaju svi slojevi.

Za podlogu – U blenderu usitnite orahe s cimetom i datuljama. Datulje dodajte postupno, a kada postignete ljepljivu teksturu smjese, utisnite ju u kalup promjera oko 18 cm, koji je prethodno premazan kokosovim uljem i posut kokosom. Nakon što sve dobro utisnete i poravnate špatulom ili žlicom, preko podloge poslažite bananu rezanu na tanke kolutiće. Poprskajte limunovim sokom.

Za kremu od kokosa – U blender stavite datulje, brašno kokosa, sok naranče, naribane korice naranče i vode. Dobro izblendajte da postignete kremastu teksturu i usitnite sve komadiće. Po potrebi dodajte još malo vode (ako je pregusto) ili još malo kokosovog brašna (ako je prerijetko). Ovu kremu premažite preko složenih banana. Stavite kratko u zamrzivač, dok pripremate sljedeću kremu.

Za kremu od badema – U blender ubacite bademe, ekstrakt vanilije, agavin sirup i vodu. Dobro izblendajte. Ovu kremu premažite po kremi od kokosa te lijepo zagladite. Ostavite tortu preko noći u hladnjaku i prije serviranja ukrasite ju kokosovim brašnom.

Fotografija: The Slice of Life

Ispis

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Enter Captcha Here : *

Reload Image