Lagana torta s borovnicama

Recept za ovu finu ljetnu tortu s borovnicama pripremila je Lidija Osmak s bloga Gurmanka.

Sastojci
Biskvit
  • 3 jaja
  • 100 g šećera
  • 60 g brašna
Krema
  • 250 g borovnica
  • 50 g šećera
  • 1 žlica soka od limuna
  • ½ vrećice želatine u prahu
  • 200 ml slatkog vrhnja
Priprema
Biskvit

Mikserom izradite cijela jaja sa šećerom dok ne postanu prozračna i pjenasta. Ručno dodajte brašno i stavite peći u kalupu za torte na 180⁰C oko 20 minuta.

Biskvit ohladite prije nanošenja kreme.

Krema

Prokuhajte voće sa šećerom i limunovim sokom, a zatim propasirajte te vratite na laganu vatru.

Želatinu pripremite prema uputama na vrećici te kada nabubri dodajte u vruću kremu od borovnica i miješajte dok se ne otopi.

Ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu.

Ohlađenoj kremi dodajte izrađeno slatko vrhnje i premažite je preko biskvita.

Tortu ukrasite slatkim vrhnjem i svježim voćem.

Fotografija: Gurmanka

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.