Kuglof s lješnjacima

S bloga Gurmanka autorice Lidije Osmak danas nam dolazi recept za ponešto drugačiji kuglof s lješnjacima.

Sastojci
Tijesto
  • 150 ml mlijeka
  • 50 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • ½ svježeg kvasca
  • prstohvat soli
  • 250 g glatkog brašna
  • 1 žumanjak
  • 30 g otopljenog maslaca
Nadjev
  • 130 ml mlijeka
  • 200 g grubo mljevenih lješnjaka
  • 70 g šećera
  • 1 žlica meda
  • 1 vanilin šećer
  • 1 bjelanjak – tučeni
I još
  • šećer u prahu (za posipanje)
Priprema
Tijesto

Od toplog mlijeka, žlice šećera i kvasca napravite kvas kojeg dodajte ostalim sastojcima kada se digne.

Zamijesite glatko tijesto koje ostavite dizati oko pola sata.

Za to vrijeme napravite nadjev za kuglof.

Nadjev

Ugrijte mlijeko i pomiješajte ga s ostalim sastojcima te ostavite nadjev da se malo ohladi.

Tijesto razvaljajte u pravokutni oblik i premažite džemom od marelica.

Preko džema premažite nadjev i zarolajte ga u štrucu koju zatim premjestite u kalup za kuglof koji ste prethodno premazali uljem.

Ostavite ga da se diže dok se pećnica zagrije na 190⁰C i pecite oko 40 minuta dok ne dobije lijepu zlatnu boju.

Servirajte ga na ukrasnom tanjuru i obilno posipajte šećerom u prahu.

Fotografija: Gurmanka

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.