Kuglice s čokoladom, slanutkom i lješnjacima

Jednostavan i brz recept za zdrave kuglice s čokoladom, slanutkom i lješnjacima s nama su podijelili Nensi i Slaven Beram s bloga Rainbow in my kitchen.

Sastojci
  • 120 g datulja (prethodno ih namočiti minimum 1 sat)
  • 80 g kokos kreme (stvrdnuti dio iz konzerve kokosovog mlijeka)
  • 200 g slanutka, skuhanog i očišćenog
  • 100 g lješnjaka, pečenog i samljevenog
  • 100 g tamne čokolade
  • 4 žlice kokosovog ulja
  • 3-4 žlice sirupa od datulja
Priprema

Stavite čokoladu u mali lončić te otopite na laganoj vatri.

Datulje dobro ocijedite i stavite u blender. Dodajte kokos kremu, očišćeni slanutak, lješnjak, otopljenu čokoladu, kokosovo ulje i sirup od datulja. Miksajte dok se sve dobro ne poveže.

Po potrebi još zasladite.

Smjesu stavite u zdjelu i ostavite da se stisne u hladnjaku preko noći kako bi mogli napraviti lijepe kuglice.

Ujutro oblikujte kuglice te ih umočite u čokoladu ili uvaljajte u kakao prah. Kuglice držite u hladnjaku.

Fotografija: Rainbow in my kitchen

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.