Drago Gabrić: “Kremšnite me vraćaju u djetinjstvo”

Poznati hrvatski nogometaš Drago Gabrić u razgovoru za naš portal otkrio nam je u izradi koje se slastice iskušao, je li se ikada svađao sa svojom sestrom blizankom oko slastica te kojom će tortom proslaviti skorašnju prvu godišnjicu braka.

Drago Gabrić, sin nekadašnjeg vratara Hajduka, uspješan je nogometaš koji je u svojoj karijeri igrao za brojne domaće i strane klubove, ali i za hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Kao najpožrtvovniji igrač Hajduka 2008. godine osvojio je nagradu Hajdučko srce.

Iako mu, kao profesionalnom sportašu, način prehrane ne dozvoljava pretjerano uživanje u slasticama, kaže kako mu se ipak nekada „omakne“.

Priznao nam je kako je njegova omiljena slastica Pavlova torta koju mu njegova žena Ana Marija često radi i kako ju uvijek  izvrsno napravi.

Drago Gabrić

Slastica koja u njemu budi sjećanje na djetinjstvo je kremšnita kojom bi se obavezno zasladio prije svakog treninga.

Sa svojom blizankom Paškvalinom ima odličan odnos. Budući da se općenito nikada nisu svađali, kako kaže, nisu imali problema ni po pitanju slastica. Njihova omiljena zajednička slastica je bijela pita koju im je u djetinjstvu uvijek pripremala njihova baka.

S obzirom na to da rijetko radi kolače nema smiješnih anegdota vezanih za njihovu izradu, ali nam je kazao kako se iskušao u izradi palačinki budući da su mu one bile najjednostavnije i da su donekle bile uspješne. Kada su kompliciranije slastice u pitanju, stvar ipak prepušta iskusnim ženskim rukama.

Bračni par Gabrić

U srpnju prošle godine uplovio je u bračnu luku sa svojom odabranicom Ana Marijom, a njihovo svadbeno slavlje zasladila je torta od Nutelle s kojom će najvjerojatnije proslaviti i svoju prvu bračnu godišnjicu braka.

Za kraj nam je priznao kako je upravo Ana Marija zadužena za izradu slastica u njihovoj obitelji.

Fotografije: Privatni album Drage Gabrića

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.