Konobarica

Ovaj šarmantni film odličan je za opuštanje u vrućim ljetnim danima.

Konobarica (Waitress) je neobična romantična komedija snimljena 2007. godine. Priča je to o konobarici Jenny (Kerri Russel) i njezinom nesretnom životu u malom gradu na američkom Jugu. Jenna radi u restoranu i spravlja vrhunske pite, pite koje prate njenu životnu priču, u okusima koje sama smišlja u najneobičnijim trenutcima: kada čeka autobus, kada je frustrirana, zabrinuta ili ljuta.

Iako je pravi majstor u spravljanju pita, ostatak Jenninog života nije najsretniji. U braku je s Earlom (Jeremy Sisto) koji se prema njoj odnosi kao prema lutki s kojom može raditi što god poželi. Jenna ga želi ostaviti, ali Earl joj uzima novac koji zaradi konobareći i ne dopušta joj da napušta kuću, osim kada ide na posao. Baš kada je Jenna pripremala svoj bijeg od Earla, saznala je da je trudna.

Jedina svijetla točka Jenninog života je natjecanje u pečenju pita s nagradom od 25 tisuća dolara koja bi joj omogućila konačan bijeg od muža. No, Earl joj nikako ne dopušta sudjelovanje. Što trudna i nesretna Jenna odluči učiniti? Upusti se u aferu s mladim oženjenim ginekologom, doktorom Pomatterom (Nathan Fillon). I peče pite.

Pite kao lijek za sve

Adrienne Shelly, redateljica i scenaristica filma, sama se pojavljuje u ulozi Jennine kolegice i prijateljice Dawn. Shelly je napisala scenarij za film u osmom mjesecu trudnoće stvarajući lik Jenne koja se sama bori s neželjenom trudnoćom i traži svoje majčinske instinkte. Nažalost, Shelly je preminula ne dočekavši premijeru filma na Sundance festivalu.

Jenna u svoje pite najneobičnijih imena poput pite „Trudne, jadne, žalim samu sebe“ (od zobene kaše i voća) ili „Mrzim svojega muža“ (s kremom od jaja i cimetom), utapa sve svoje osjećaje. Sve što želi je iskrena ljubav, a na kraju će je dobiti na način na koji se najmanje nadala.

Cijela paleta neobičnih likova u malom gradiću na svoj način upotpunjuje ovu priču o potrazi za srećom i samim sobom, sa slatkim okusom Jenninih pita.

Fotografija: Pixabay

Ispis
Ana Brkanlić
Ana Brkanlić

Diplomirana novinarka, ljubiteljica sunčanih dana, ruževa u bojama šumskoga voća i čokolade na sve načine.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.