Kolači – zbirka slatkih recepata

Ova knjiga recepata namijenjena je onima koji žele na jednom mjestu pronaći pregršt ideja za izradu različitih slastica.

Knjiga pod nazivom Kolači na svojih 128 stranica donosi recepte za 59 različitih ukusnih slastica, podijeljene u 3 kategorije.

Prva kategorija Kolači od maslaca donosi 27 recepata za različite kuglofe, kolače te torte uglavnom izrađene od čokolade, voća te orašastih plodova, ali i tri recepta u kojima se za izradu koristi povrće, i to: torta od pastrnjaka i naranči, kolač od tikvica i oraha te čokoladna torta s ciklom.

U drugoj kategoriji pod nazivom Slojeviti kolači nalazi se 15 recepata uglavnom za biskvitna tijesta punjena različitim nadjevima te prelivena preljevima.

Treća kategorija pod nazivom Rolade donosi 13 recepata za različite vrste rolada čiji su glavni sastojci uglavnom čokolada, voće te orašasti plodovi.

Svaka od ove tri kategorije na početku ima kratak opis u kojem su navedene upute za izradu te savjeti.

Ispod svakog recepta, u svakoj od kategorija naznačen je broj porcija, vrijeme pripreme, vrijeme pečenja te razina težine izrade.

Na kraju knjige nalazi se kazalo na kojem je popis svih recepata koji se u knjizi nalaze, uz odgovarajuću numeričku oznaku stranice.

Izdavač ove slatke knjige koja je na hrvatskom jeziku objavljena 2012. godine je Profil Knjiga, dio grupe Profil International, a glavni urednik je Davor Uskoković.

Fotografija: Kate Bošković

Ispis
Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.