Kolači u Americi imaju svoj dan koji se slavi danas

Današnji datum, 26. studenog, u američkim je kalendarima obilježen kao National Cake Day odnosno Nacionalni dan kolača.

Diljem svijeta postoje ljubitelji kolača, a u Americi ih toliko vole da su današnji dan proglasili Nacionalnim danom kolača. Iako se ne zna tko je odabrao baš ovaj datum za obilježavanje američkog dana kolača, na mnogim se stranicama mogu naći razlozi zbog kojih se treba slaviti slavi ovaj dan.

Naime, povijest kolača datira još iz doba antičke Grčke i Egipta u kojima su se servirali prvi kolači koji su bili poprilično teški, a redovito su servirali uz orašaste plodove i voće. U današnje vrijeme bogatstvo raznolikosti kolača i torti omogućava svakom pojedincu da odabere baš onaj kolač koji je po njegovu izboru.

Postoje tako čokoladni kolači, kolači s orašastim plodovima, voćni kolači, bezglutenski kolači…. i razni drugi, a mašta i kreativnost onih koji ih izrađuju, svakako će i na današnji dan doći do izražaja.

Pa iako ovo nije službeni Međunarodni dan kolača i iako se u Hrvatskoj ovaj dan ne slavi, redakcija Slatkopedije želi vam sretan Dan kolača – proslavite ga uz neki neodoljivi kolač.

Fotografija: Pixabay

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.