Kolač s kruškama

I evo još jednog recepta s potpisom naše suradnice Blanke Ban – ovaj put radi se o kolaču s kruškama, jednostavnom, ali ukusnom kolaču koji izvrsno pristaje uz popodnevnu kavu.

Sastojci
  • 3 jaja
  • 100 g šećera
  • 300 g oštrog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 ml ulja
  • 200 ml  mlijeka
  • 5-6 manjih krušaka
  • šećer u prahu za posluživanje
Priprema

Odvojite bjelanjke od žumanjaka te bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg.

Žumanjcima dodajte šećer i miksajte dok se smjesa ne udvostruči. Dodajte ulje te sve zajedno izmiksajte. Smjesi naizmjenično dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i mlijeko.

Drvenom kuhačom u smjesu umiješajte bjelanjke.

Smjesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Na vrh smjese dodajte kruške koje ste prethodno ogulili i narezali na kockice.

Kolač pecite u zagrijanoj pećnici na 180° oko 30 minuta.

Nakon što je kolač pečen, ostavite ga da se ohladi pa ga pospite šećerom u prahu.

Fotografije: Blanka Ban

Ispis

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

2 komentara
  1. Pozdrav, kolac je odlican!! Pretpostavljam da se snijeg od bjelanjaka dodaje kad i brasno i mlijeko (tad sam ga ja dodala i dobro je ispalo)? Hvala ?

    1. Drago nam je da vam se sviđa recept 🙂 Snijeg od bjelanjaka se dodaje nakon brašna i mlijeka i to miješajući drvenom kuhačom. Hvala vam što ste nas upozorili na taj propust da možemo ovaj važan korak dodati receptu. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.