Koh od griza

Zahvaljujući Vlatki s bloga Nešto slatko danas mnoge od vas receptom za koh od griza vraćamo u djetinjstvo.

Sastojci
Tijesto
  • 4 jaja
  • 8 žlica griza
  • 8 žlica ulja
  • 6 žlica šećera
  • 1 prašak za pecivo
Preljev
  • 1 l mlijeka
  • 5 žlica šećera
  • 1 vanilin šećer
Priprema

Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Žumanjke izmiksajte sa šećerom pa dodajte griz, ulje i prašak za pecivo.  Bjelanjke izmiksajte u snijeg pa ih lagano dodajte u smjesu od žumanjaka. Izlijte u manji lim. Pecite na 180°C 20-25 min.

Za preljev u mlijeko dodajte šećer i vanilin šećer pa to skuhajte. Prelijte preko pečenog kolača i dobro ohladite. Ne brinite zbog viška tekućine, jer će tijesto svu tekućinu upiti, samo mu dajte vremena.

Koh je najbolji kada je jako hladan, tako da ga prije posluživanja dobro rashladite u hladnjaku. Idealno bi bilo da ga napravite dan prije pa da preko noći odstoji na hladnom.

Napomena

Za preljev će vam biti dovoljno i 6 dl mlijeka i 3 žlice šećera, tako sam i ja ovaj puta radila s tom manjom količinom.

Fotografija: Nešto slatko

Ispis

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Enter Captcha Here : *

Reload Image