Knedle s čokoladom i makom

Iako mnogima na samo spomen knedla na pamet padnu knedle sa šljivama, naše Inga i Lily Bašić s bloga Feeding Art danas nam dokazuju da su i one s čokoladom i makom jednako ukusne.

Sastojci
(za cca 10 komada)
  • 70 g maslaca
  • 250 g svježeg kremastog sira
  • 2 jaja
  • 200 g brašna
  • prstohvat soli
  • 200 – 250 g tamne čokolade
Posip
  • 150 g mljevenog maka
  • 3 velike žlice šećera
  • 1 vanilin šećer
  • naribana korica jednog limuna i 2 velike žlice soka od limuna
  • 40 ml mlijeka
I još
  • kristal šećer/šećer u prahu
Priprema

Otopljeni maslac pomiješajte sa sirom, jajima, soli  i brašnom tako da dobijete glatko tijesto. Ostavite u hladnjaku da miruje oko sat vremena.

Tijesto oblikujte u rolu koju podijelite na 10 jednakih dijelova. Stavite 3-4 kockice čokolade na tijesto u sredinu i  oblikujte jednu knedlu.

U loncu zakuhajte vodu (s malo soli), temperaturu reducirajte i knedle jednu za drugom spustite u lagano kuhajuću vodu. Kuhajte knedle oko 12 minuta. Mak, šećer, vanilin šećer, koricu i sok od limuna zajedno pomiješajte i prelite vrelim mlijekom te sve zajedno dobro sjedinite.

Kuhane knedle uvaljajte u mak i po želji još pospite kristal ili šećerom u prahu.

Fotografija: Feeding Art

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.