Kinder pingui

Recept za mnogima omiljenu dječju slasticu s nama je podijelila Tamara s bloga What’s for dessert?

Sastojci
Biskvit
  • 5 jaja
  • 5 žlica šećera
  • 5 žlica vode
  • 5 žlica brašna
  • 5 žlica kakaa
  • 1 prašak za pecivo
Glazura
  • 100 g tamne čokolade
  • 3 žlice šećera
  • 3 žlice vode
  • 50 g maslaca
Krema
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 360 g kiselog vrhnja
  • 2 vanilin šećera
Glazura
  • 100 g tamne čokolade
  • 3 žlice šećera
  • 3 žlice vode
  • 50 g maslaca
Priprema
Biskvit

Žumanjke miksajte sa šećerom. Dodajte vodu, prosijano brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo i miksajte dok se sve ne sjedini. Lagano vilicom umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu stavite u namašćen i pobrašnjen četvrtasti lim pa pecite 15 minuta na 180°C. Provjerite čačkalicom da li je biskvit pečen. Preokrenite ga na kuhinjsku krpu, pustite da se ohladi i prerežite na pola. Donju polovicu biskvita vratite u lim za pečenje. Zatim napravite glazuru.

Glazura

Na laganoj vatri uz povremeno miješanje otopite čokoladu sa šećerom i vodom. U otopljenu čokoladu dodajte maslac narezan na kockice i miješajte dok se ne otopi. Zatim napravite kremu.

Krema

Slatko vrhnje izmiksajte u šlag uz dodatak vanilin šećera. Umiješajte kiselo vrhnje pa polovicu kreme premažite po donjem dijelu biskvita. Po kremi žlicom rasporedite glazuru od čokolade (glazura se taman stigla dovoljno ohladiti dok ste radili kremu). Na glazuru rasporedite ostatak kreme na koju stavite drugu polovicu biskvita. Na vrh opet ide čokoladna glazura.

Glazura

Na laganoj vatri uz povremeno miješanje otopiti čokoladu sa šećerom i vodom. U otopljenu čokoladu dodajte maslac narezan na kockice i miješajte dok se ne otopi. Prelijte po biskvitu i stavite kolač preko noći u frižider.

Fotografija: What’s for dessert?

Ispis
Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.