Keto keksi

Zbog vremenskih prilika zadnjih dana imamo osjećaj da vani nije proljeće nego kasna jesen, a kako zagrijati za vrijeme hladnih dana i otjerati kišne oblake nego pripremom ukusnih keksića, ovaj put po receptu Nataše Kovačević Krpan.

Sastojci
  • 100 g omekšalog maslaca
  • 115 g ksilitola
  • 1 jaje
  • ½ male žlice vanilije
  • 170 g sitno mljevenih badema
  • prstohvat soli
  • 1 mala žlica praška za pecivo
  • ½ male žlice ksantan gume
  • 70 g nasjeckane čokolade (min 70% kakaa)
Priprema

Zagrijte pećnicu na 180oC (uključen ventilator).

Miksajte u posudi omekšali maslac i ksilitol. Dodajte jaje te miksajte nekoliko minuta. Dodajte vaniliju, bademe, sol, prašak za pecivo i ksantan gumu te kratko promiješajte. Dodajte sitno nasjeckanu čokolade te smjesu stavite u foliju i ostavite u zamrzivaču oko 10 minuta.

Podijelite smjesu na 14 dijelova, oblikujte kekse te stavite peći  oko 10 minuta na 180oC (uključen ventilator). Pustite kekse da se ohlade prije konzumacije.

Fotografije: Nataša Kovačević Krpan

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.