Kesten-pire

Danas donosimo recept Mirjane Šmit s bloga Od slatkoga slađe za jedan pravi jesenski klasik – kesten-pire

Sastojci
  • 400 g skuhanog, očišćenog
  • i samljevenog kestena
  • 80 g šećera u prahu
  • 2 žlice ruma
  • 2 vanilin šećera
  • 0,5 dl vode
  • 2 dl vrhnja za šlag
Priprema
Kesten

Pripremiti 500 – 600 g kestena u ljusci. Svaki kesten zarezati i staviti u kipuću vodu. Kuhati ih nekoliko minuta da se kesteni rastvore, izvaditi iz vode i vruće očistiti. Oguljene kestene kuhati u mlijeku 60 minuta, ocijediti i usitniti u multipraktiku.

Kesten-pire

Šećer, vanilin šećer i vodu zakuhati te uliti u usitnjene kestene. Dodati rum i dobro promiješati. Ohladiti.

Dva decilitra vrhnja umutiti mikserom te polovinu umiješati u smjesu od kestena, a drugu polovinu koristiti za ukrašavanje kesten-pirea.

Kesten-pire servirati u zdjelice za posluživanje ili u čokoladne čašice, ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem te čuvati u hladnjaku.

Fotografija: Od slatkoga slađe

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.