Keksi za slatke jesenske dane

Mi smo veliki ljubitelji keksića što je dokazano i brojem recepata za kekse koji su do sada objavljeni u našoj rubrici Recept tjedna – danas vam donosimo pregled pet recepata za keksiće.

Možete li zamisliti ljepše nedjeljno popodne od onoga u kojem zamotani u dekicu gledate film ili čitate knjigu, pritom grickajući ukusne keksiće koje ste sami pripremili? Kako bi ovo i za vas postala stvarnost, donosimo vam pet ideja za ukusne keksiće koji će vam zasladiti jesenska popodneva.

Keksići od bjelanjaka

Kad vam ostane višak bjelanjaka od izrade drugih slastica, a puslice su vam možda već dosadile, pripremite ove keksiće – ispunit će vaš dom mirisom i toplinom i sigurno zasladiti vašu nedjelju.

Non plus ultra

Ako se ipak niste zasitili pulica, non plus ultra je pravi izbor za vas. Tu se spajaju prhki keksići, puslice i marmelada, što rezultira neodoljivom kombinacijom okusa. Iako je za njihovu pripremu potrebno  izdvojiti malo više vremena, sigurni smo da će vas krajnji rezultat oduševiti.

Vanilin kiflice

Klasik kojemu se uvijek vraćamo, naš sinonim za Božić, ali i za sva već obiteljska okupljanja, izvrsno funkcionira i kao slatka grickalica uz lijepi, nedjeljni film.

Keksi iz djetinjstva

Mnogi od nas u djetinjstvu su obožavali gledati baku kako im priprema omiljene „kekse na mašinu“. Okusi i mirisi tih keksića ostaju zauvijek u našem sjećanju, a mi vam ovim receptom omogućujemo da ih opet oživite u svom domu.

Pandoleti

Naši omiljeni keksi, dvostruko pečeni, dvostruko hrskavi, iznimno ukusni. Njihova priprema nije previše zahtjevna, a njihov je okus neodoljiv. Pripremite pandolete, servirajte ih uz topli čaj i vaše nedjeljno uživanje može početi.

Fotografije: Kate Bošković, Mirjana Bošković Smrekar

Ispis
Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.