Kako iskoristiti koru agruma?

Kako iskoristiti koru agruma koja ostaje nakon cijeđenja soka, donosimo u nastavku.

Kore agruma mogu se iskoristiti za dekoraciju kolača i za aromu. Pri tom je važno obratiti pažnju na to da je kora dobro oprana. Naribana korica agruma može poslužiti umjesto obojenih šarenih mrvica za dekoraciju ili kao aroma u smjesi za kolače.

Ukoliko naribanu koru ne želite koristiti isti dan, možete ju posušiti te spremiti za kasniju upotrebu.

Kako biste aromatizirali piće te dobili zanimljiv izgled pića, u bocu s alkoholnim pićem dodajte komade kore agruma.

Ukoliko od kore odvojite gorki bijeli dio te ju posušite u pećnici na laganoj vatri narezanu na kockice ili trakice, ona može poslužiti kao aroma za čaj.

Od kora agruma može se izraditi i tradicionalne arancicne i limuncine.

Osim navedenih upotreba, kore agruma još se mogu upotrijebiti pri njezi lica te za čišćenje stambenog prostora, ali i kao osvježivač prostora te dekoracija.

Fotografije: Pixabay

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Enter Captcha Here : *

Reload Image