Jesenski cheesecake u čaši

Alica Bjeli Duduković šalje nam recept za brzi i lagani desert bez pečenja – jesenski cheesecake u čaši.

Sastojci
Podloga
  • 400 g jabuka
  • ½ žličice cimeta
  • 1 zvjezdasti anis
  • 50 ml ruma
Krema
  • 350 g svježeg sira
  • 100 g kondenziranog mlijeka
  • sok pola limuna
I još
  • hrskavi francuski biskvit ili omiljeni vam mljeveni keks
Priprema

Oprati jabuke, oguliti ih, ukloniti koštice i narezati ih na kockice.

U posudu staviti rum, dodati jabuke, cimet i anis te ih kuhati dok ne omekšaju, a tekućina ne ispari. Dobro ohladiti.

Sir umutiti s kondenziranim mlijekom i limunovim sokom.

U čašu slagati: 2 žličice hrskavog francuskog biskvita / mljevenog keksa, 3 žlice kreme od sira i jabuke. Posuti hrskavim francuskim biskvitom / mljevenim keksom.

Ostaviti u hladnjaku oko 30 minuta da se okusi povežu i uživati!

Fotografija: Alica Bjeli Duduković

Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

2 komentara
    1. Draga Laura, kondenzirano se mlijeko uglavnom može naći u svim specijaliziranim trgovinama,a ponekad i u velikim trgovačkim centrima. Također, moguće ga je i pripremiti u vlastitoj kuhinji.

Leave a Reply

Your email address will not be published.