Javni poziv za dodjelu stipendija na Plitvičkim jezerima

Poziv je namijenjen učenicima Srednje škole Plitvička jezera upisanima u ugostiteljska zanimanja, a stipendija iznosi tisuću kuna mjesečno.

Javna ustanova „Nacionalni park Plitvička jezera“ objavila je Javni poziv za „Stipendiranje učenika u ugostiteljskim zanimanjima Srednje škole Plitvička jezera“ koji je namijenjen učenicima te škole koji se obrazuju za zanimanja: kuhar, konobar, slastičar i hotelijersko-turistički tehničar.

Cilj ovog poziva jest povezivanje obrazovanja s turizmom kroz stipendiranje učenika te promicanje, vrednovanje i osobni i profesionalni razvoj mladih koji se školuju za turističko – ugostiteljska zanimanja. Stipendije u iznosu od  1.000,00 kuna mjesečno po učeniku dodjeljuju se za razdoblje od rujna do lipnja tekuće školske godine, a isplaćuju se jednom mjesečno, za prethodni mjesec. Učenici koji ostvare pravo na stipendiju sredstva će dobivati do kraja srednjoškolskog obrazovanja, uz uvjet redovnog upisivanja nastavnog programa, bez ponavljanja razreda.

Isto tako, obveza je korisnika stipendije da po završetku školovanja prihvati zaposlenje na radnom mjestu u struci za koje mu je stipendija odobrena u onolikom trajanju koliko je trajalo stipendiranje. Od ukupno trideset i šest stipendija, za zanimanje slastičar predviđene su ukupno četiri stipendije, i to po dvije za učenike 1. razreda i dvije za učenike 2. razreda, koji ostvare najveći broj bodova prilikom prijave.

Prijava se podnosi putem obrasca, uz propisanu dokumentaciju, i to osobno, u prizemlju Znanstveno–stručnog centra dr. Ivo Pevalek, radnim danom u vremenu od 7,00 do 15,00 sati ili poštom na adresu: Javna ustanova „Nacionalni park Plitvička jezera“, Znanstveno – stručni centar dr. Ivo Pevalek, Josipa Jovića 19, 53 231 Plitvička Jezera, sa naznakom: „Za Javni poziv–Stipendiranje učenika 2018/2019“, zaključno do 15. listopada 2018.

O tijeku i rezultatima ovog natječaja kandidati će biti obaviješteni putem internetske stranice Javne ustanove „Nacionalni park Plitvička jezera“  i osobno telefonskim putem.

Fotografija: Unsplash

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.