Izbor za najbolju štruklu i štrudlu u Mariji Gorici

Svi oni koji svoju štruklu ili štrudlu žele predstaviti žiriju  te se boriti za titulu najbolje mogu sudjelovati na natjecanju koje će se održati u Mariji Gorici, u sklopu desete po redu Štruklijade, Štrudlijade i Kestenijade.

U subotu, 20. listopada 2018., ispred župne crkve u Mariji Gorici, s početkom u 11:30, održat će se deseta po redu Štruklijada, Štrudlijada i Kestenijada. Organizatori ove manifestacije su udruga Marijogorička zipka i Trsje te Turistička zajednica Savsko Sultanske doline i brigi.

U sklopu manifestacije održat će se natjecanje, i to: izbor za najbolju štruklu te izbor za najbolju slatku i slanu štrudlu. Prilikom odabira najboljih stručni će žiri ocjenjivati okus i izgled te kreativnost punjenja. Na ovom natjecanju mogu sudjelovati svi zainteresirani, bez prethodne prijave. Nakon proglašenja najboljih, štrukle i štrudle podijelit će se okupljenim posjetiteljima.

Osim natjecanja na ovoj će se manifestaciji održati još mnoga zanimljiva događanja poput igrokaza i radionica za djecu te štandova raznih OPG-ova i udruga, na kojim će se također moći pronaći, degustirati i kupiti slastice. Cijelu će manifestaciju do večernjih sati popratiti i bogat kulturno-umjetnički program.

Fotografija: Facebook stranica Turistička zajednica Savsko Sultanska dolina i brigi

Mirjana Bošković Smrekar
Mirjana Bošković Smrekar

Pisanje za portal Slatkopedija njezin je prvi izlet u novinarstvo, a tom poslu ju je, kao veliku ljubiteljicu slastica, privukla tematika portala.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.