Ideje za slatko vjenčanje: deset najtraženijih svadbenih torti

Prema nedavno objavljenom Gooogleovom popisu, na vrhu najtraženijih svadbenih torti nalazi se gola torta (naked cake).

Prilikom planiranja vjenčanja, mnogi mladenci posebnu pažnju posvećuju odabiru svadbene torte koju će zajedno prerezati. O povijesti i razvoju svadbenih torti na našem smo portalu već pisali. No, iako je sama torta već dugo neizostavni dio proslave najsretnijeg dana, trendovi u izboru njezina oblika i dekoracije mijenjaju se iz godine u godinu.

Prema portalu Bustle, Google je nedavno objavio popis deset najtraženijih svadbenih torti u 2019. (na području SAD-a) pa ukoliko još niste odabrali idealnu tortu za svoj veliki dan, možda vam ovaj popis pomogne.

Na vrhu popisa nalazi se gola torta (naked cake), koju karakterizira tanki sloj kreme kroz koji se vide slojevi torte te izostanak bogate dekoracije. Ova torta iznimno je popularna već nekoliko godina pa ne čudi da se i ove godine našla na vrhu popisa.

Jednostavna svadbena torta bi se, sudeći prema rezultatima koje se dobije u Googleovoj tražilici, slobodno mogla nazvati i klasičnom, višekatnom svadbenom tortom koja uglavnom dolazi u bijeloj boji, obložena je fondantom te sadrži nekoliko velikih cvjetova kao krunu dekoracije.  

Iako se pod pojmom talijanska svadbena torta, koja se našla na trećem mjestu ovog popisa, može naći svašta, ono na što se uglavnom odnosi ovaj pojam jeste višeslojna torta napravljena kao millefoglie ili kao pan di spagna.

Na četvrtom mjestu ovog popisa našla se rustikalna svadbena torta koju karakterizira opuštenija dekoracija, s često grubim krajevima.

Sredinu popisa obilježava havajska svadbena torta zapravo je torta haupia napravljena od kokosovog pudinga – bijele je boje te je uglavnom ukrašena cvijećem i zelenilom.

Na šestom se mjestu našla mala svadbena torta čime je dokazano da vjenčanja ne moraju nužno biti obilježena velikim, višekatnim tortama – ove torte idealne su ako planirate malo vjenčanje, bez velikog broja uzvanika.

Svadbena torta sa suncokretima, koju karakterizira upravo činjenica da je ukrašena velikim suncokretima, našla se na sedmom mjestu ovog popisa. Pritom treba naglasiti da suncokreti mogu biti pravi i umjetni ili čak napravljeni od fondanta.

Torta napravljena od američkih krafni nalazi se na osmom mjestu, a riječ je o torti koja zapravo nije torta već se radi o krafnama koje su složene tako da tvore tortu.

I torta sastavljena od cupcakesa omiljen je izbor brojnih mladenaca jer pruža brojne mogućnosti, a i stol ispunjen neodoljivim cupcakesima daje vjenčanju posebni pečat.

Na desetom mjestu najtraženijih svadbenih torti u Sjedinjenim Američkim Državama našla se torta koju osmislite i napravite sami – jer takve torte ipak imaju posebno značenje.

Fotografije: Unsplash, Pixabay

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.