I navijanje je slađe uz naše recepte

Neka vam današnje navijanje bude slatko uz naše prijedloge za odlične slatke navijačke zalogaje.

Nogometna groznica došla je do svog vrhunca – brojni su dućani i slastičarnice skratili svoje radno vrijeme kako bi i njihovi zaposlenici mogli podržati naše reprezentativce u povijesnom dvoboju s Engleskom, ulice diljem Hrvatske preplavljene su navijačima u dresovima, kafići i trgovi spremni su za dolazak velikog broja navijača… No, ukoliko vi pripadate onima koji će utakmicu gledati iz udobnosti vlastitog doma ili pak kod bliskih prijatelja, još uvijek stignete pripremiti slatke zalogaje za grickanje uz strastveno navijanje. U nastavku vam donosimo naše prijedloge za slatku navijačku groznicu.

Keksići od bjelanjaka

Osim što su idealan način za iskorištavanje bjelanjaka koji vam ostanu nakon pripreme drugih slastica, ovi su keksi jako ukusni i vrlo „zarazni“ – nemoguće je pojesti samo jedan.

Američki keksi

Recept za američke kekse pripremljene na naš način izazvao je vaš veliki interes jer su to ukusni keksi za čiju pripremu treba jako malo vremena – idealno za današnji dan.

Nutellotti

Još jedni keksići za čiju pripremu treba svega 25-30 minuta su nutelloti  koji sadrže Nutellu i u tijestu i u punjenju – savršeno, zar ne?

Pandoleti

Dvostruko pečeni keksi s cjelovitim bademima jako su hrskavi te odlični kao slatka zamjena za slane grickalice.

Hrskavi keksići s anisom

Najkompliciraniji od svih današnjih recepata jest onaj za  hrskave keksiće s anisom, ali kada jednom isprobate ovaj recept, sigurno ćete često pripremati ovaj „slatki čips“.

Rum kuglice

Brze, jednostavne, ukusne i alkoholne – rum kuglice zvuče kao dobitna kombinacija za večerašnju utakmicu i nadamo se, hrvatsko slavlje.

Puslice

Jedan od klasika rado viđenih na našem stolu jesu puslice koje pripremamo gotovo uvijek kad nam ostane višak bjelanjaka. Snježnobijeli zalogaji sasvim će sigurno dobro doći i večeras.

Keksi iz djetinjstva

Za sam kraj vraćamo se u djetinjstvo s „keksima na mašinu“ koje bismo mogli jesti u svakoj prilici, pa i tako u ovoj veseloj, navijačkoj atmosferi.

Fotografije: Slatkopedija

Ispis
Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.