Husarski kolačići

Ako su vam božićne zalihe keksića pri kraju, mi vam donosimo recept za husarske kolačiće koji nam stiže s bloga Sweet life by Karla autorice Karle Kovačić, a zahvaljujući kojemu ćete za čas stvoriti nove, slatke zalihe.

Sastojci
  • 140 g maslaca sobne temperature
  • 140 g svinjske masti sobne temperature
  • 140 g šećera
  • 3 žumanjka
  • 420 g brašna
  • cca 50 g džema od marelice
  • cca 50 g džema od aronije
Priprema

Pjenasto izmiješajte maslac i mast. Umiješajte šećer i žumanjke i to izmiksajte. Rukom umijesite brašno dok ne dobijete jednolično tijesto.

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Formirajte keksiće od 10 g tijesta, zarolajte u kuglicu i pritisnite dlanom. Slažite ih na pleh obložen papirom za pečenje koji ste prethodno posuli s malo brašna. Uz pomoć kuhače udubite sredinu i ispunite ju džemom po želji, ja sam kombinirala marelicu i aroniju.

Pecite 15-20 minuta dok ne dobiju svijetložutu boju.

Fotografije: Sweet life by Karla

Ispis
Slatkopedija
Slatkopedija

Portal specijaliziran za slastice i slastičarstvo na kojem možete pronaći sve što vas zanima o slatkim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.