Humanitarni „Slatki Božić u Neretvi“

Slatki mirisi božićnih kolača i ove će se godine širiti Metkovićem zahvaljujući manifestaciji „Slatki Božić u Neretvi“.

Srednja škola Metković i Turistička zajednica grada Metkovića organiziraju već tradicionalni “Slatki Božić u Neretvi”, ove godine u suradnji Ustanovom za kulturu i sport Metković te njihovim programom “Božiću u susret”. Objedinjeno događanje će u petak, 21. prosinca na Trgu kralja Tomislava započeti u 10 sati.

Cilj tradicionalne manifestacije „Slatki Božić u Neretvi“ jest upoznati sugrađane te goste s kolačima i slasticama koje su nekada bake s ovih područja pripremale za Božić.

Stoga će se, uz prodaju kolača po simboličnim cijenama, moći uzeti i recepti, kako priprema ovih slastica ne bi otišla u zaborav, već da svatko ima priliku za Božić napraviti neki od tradicijskih kolača. Manifestacija je humanitarnog karaktera jer će sav prihod od prodanih kolača, slastica, ukrasa za bor i ostalog što naprave i pripreme učenici te njihovi profesori iz Srednje škole Metković ići za Udrugu mladih o. Ante Gabrić.

Uz slatke okuse i mirise, manifestacija će biti popraćena bogatim kulturno-zabavnim programom.

Fotografija: Pixabay

Kate Bošković
Kate Bošković

Svoju ljubav prema novinarstvu i slastičarstvu spojila je pokretanjem portala Slatkopedija, na kojem svakodnevno piše o svojim omiljenim temama.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.